Da li bi zaista uspješan muškarac želio izlaziti sa single mamom?

srijeda, 20. siječnja 2016.

Svaka samohrana mama u sebi gaji dvije potpuno suprotne ličnosti. Sa jedne strane je mama koja mora duplo više da se trudi biti roditelj(i mama i otac),mora biti duplo posvećena i predana, dok sa druge strane u njoj živi i slobodna ŽENA. Po prirodi te dvije ličnosti su u stalnom konfliktu.
Pitam se da li je moguće te dvije ličnosti razdvojiti ili se mogu pomiriti?

Ja razumijem zašto mame često osjećaju da su ispod prosjeka kada se nađu na "tržištu veza i izlazaka". Samohrane majke su zaista stigmatizirane u pojedinim društvenim krugovima.
 Da li zbog nesigurnosti zbog tog stomačića i strija koje su ostale poslije trudnoće, ili zbog drame koje su prošle sa bivšim, brige da se neće snaći djecom, ili možda zbog loših finansija, samohrane mame bivaju zarobljene u negativnom razmišljanju koje ih samo sprječava u pronalaženju muškarca kakvog zaslužuju.
Evo jedne tajne drage moje: Prema Elliot Scottu, dating coach-u,  97% muške interakcije sa ženama pokreću upravo muški strahovi!
To znači da su i muškarci jednako nesigurni kao i žene kada su u pitanju veze.Muškarci usko povezuju svoj uspjeh i ego sa činjenicom da li mogu osvojiti kvalitetnu ženu. Kada muškarac ne uspije osvojiti takvu ženu, on preispituje vlastitu vrijednost.
Samohrane mame koje preuzimaju odgovornost za svoju porodicu, koje su fantastične mame i pored svega toga uspijevaju u životu su nevjerojatno poželjne kod uspješnih muškaraca!

Istina je da živimo u kulturi gdje se uspjeh definira kroz izgled, ali također su na cijeni neke kvalitete koje su tipične samo za samohrane mame. Samohrana mama iz prve ruke zna šta je odgovornost. One znaju šta je prava ljubav i osjetile su emocionalnu vezu kakvu djevojke i žene bez djece još uvijek nisu. Samohrana mama je strpljiva, razumna, vrijedna povjerenja, odana i nesebična. Želi bolje za sebe i za sve druge koji se nalaze oko nje. Pažljiva je, osjećajna, brižna, puna ljubavi, snažna i cilj joj je konstantno poboljšanje. Samohrana majka ima smisao u svom životu. To su sve kvalitete koje pravi muškarci traže.

Uspješni muškarci ne žele žene koje lutaju, izlaze svaku noć, piju previše, koje nemaju kontrolu i koje su nepredvidive. Muškarci vole žene koje su snažne, stabilne i ženstvene- sve osobine jedne uspješne samohrane mame.Na kraju krajeva, šta je iskreno ženstvenije od majčinstva?







1 komentar :

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)

 
BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS